OVER MIJ

Hallo ik ben Djay, 11 jaar en kom uit Nederland.

Al zolang als ik mij kan herinneren spreken mensen mij en mijn ouders aan over mijn rode krullen.

Toen ik klein was vond ik dat niet altijd leuk die aandacht. Toen een beginnende fotografe aan mijn moeder vroeg of ze mij mocht fotograferen had ze ook niet verwacht dat ik ja zou zeggen. Wij zijn toen met haar naar het strand gegaan, ik spelend met een voetbal terwijl zij foto’s van mij maakten. Ik vond het leuk en de foto’s waren geweldig maar ik was pas 5 jaar en we hebben er verder niks mee gedaan. Totdat mijn moeder 6 maanden geleden reageerde op een oproep via Facebook. Ze zochten een model voor ondergoed en nachtkleding. Het was 1 van deze foto’s waardoor ik werd uitgekozen voor een pyjama/nachtkleding shoot. Sinds die tijd heb ik al heel wat opdrachten gekregen dit via oproepen in de Facebook-groep ‘kunstkinderen” opgezet door Willy Gijsman.

Ik heb al voor veel verschillende portret fotografen gestaan, ieder met hun eigen stijl. Kleding shoots zijn ook leuk om te doen, meestal werken ze met meerdere kinderen te gelijk. Ik heb inmiddels al voor enkele merken mogen werken. Ook heb ik meegewerkt aan een ogen commercial voor de NPO. Dit was weer heel iets anders, in een studio met een heel productieteam. Juist de afwisseling van verschillende opdracht vind ik leuk.

In de laatste maanden van dit jaar zal er een foto van mij te zien zijn in een foto expositie over roodharige. Fotograaf Rens Plaschek uit Arnhem deed hiervoor een oproep in een lokale krant. Hij kreeg maar liefst meer dan duizend reacties van roodharige in de leeftijd van 4 tot 80 jaar!!  Ik ben erg benieuwd naar de foto die hij van mij maakte, alle modellen moesten een zwarte coltrui aan en hebben hun foto nog niet mogen zien.

Ik weet inmiddels ook wat ik niet leuk vind en dat is acteren. Misschien dat het ooit nog veranderd als ik ouder wordt maar voor nu dus niet aan mij besteed. Wat mij wel leuk lijkt voor later, als ik wat ouder ben, is het lopen van modeshows. Ik heb dit nog nooit gedaan maar zou het wel graag eens willen doen.

Naast het modellen werk houd ik van sporten, ik speel voetbal al vanaf mijn 4e jaar bij voetbalclub “Jan van Arckel”

Naast voetballen organiseren ze ook elk jaar een voetbalkamp, we doen dan allerlei activiteiten en eten en slapen dan in tenten op het terrein van de club. Dit is altijd erg leuk. Mijn vader is 1 van de leiders van ons team en is er dan ook altijd bij. Naast voetbal doe ik ook aan Freerunnen en Kickboxen. Spelen op mijn xbox is naast sporten ook iets wat ik graag doe. Ook spelen we vaak als de school uit is op het schoolplein. We doen dan een partijtje voetbal met de jongens. Kijken naar de moto GP race op tv vind ik ook leuk. Wat nog leuker is, in juni is motor GPrace altijd hier in Assen. Wij gaan daar dan altijd naar toe. Vooral mijn moeder en tante zijn grote fan van Valentino Rossi en dus zijn ik, mijn broer, nicht en neef er ook mee opgegroeid. Inmiddels allemaal fan van Rossi!!

Kinderen die ook model willen worden zou ik willen zeggen dat er best veel tijd in gaat zitten. Terwijl jij voor de camera staat zijn je vrienden aan het spelen. Je moet het dus echt heel leuk vinden. Aan de andere kant kom je op plaatsen waar je anders niet komt en ontmoet je veel leuke mensen. Aan reizen moet je geen hekel hebben. Ik zelf val meestal in slaap tijdens het autorijden dus voor mij is dat geen probleem.

(dit interview komt uit  Jr. Model Magazine #4)

INSTAGRAM FEED